top of page

Somu ģimenes kompānija Fincumet Group iegādājās Ziemeļeiropas lielākā konteinieru ražotāja Birger OÜ

Fincumet Group Oy ir iegādājusies Ziemeļeiropas lielākā huka konteineru un tērauda elementu ražotāja Birger OÜ vairākuma paketi. Birger OÜ bāzējas Igaunijā (Avinurme) un nodarbina 200 darbiniekus. Birger OÜ ražo huka visam Ziemeļvalstu reģionam, un 2019. gadā uzņēmuma ieņēmumi sasniedza aptuveni 18 miljonus eiro.

Kompānijas iegāde sekmēs Fincumet Group izaugsmei un internacionalizācijai, kā arī nostiprinās uzņēmuma vadošo pozīciju Somijā.

"Šī iegāde saskan ar mūsu stratēģiju kļūt par lielāko huka konteineru piegādātāju Ziemeļeiropā un nostiprināt mūsu vadošās pozīcijas Somijas tirgū. Līdz ar iegādi plānojas, ka kopējie Fincumet Group ieņēmumi no huka konteineru un jūras konteineru biznesiem pārsniegs 30 miljonus eiro," saka Fincumet Container vadītājs Joonas Järvensivu.

"Birger OÜ ir pazīstams un cienījams šis jomas pārstāvis. Šī darījuma rezultātā mēs būsim spējīgi nodrošināt augstu produktu kvalitāti, ātrus piegādes laikus un nepārtrauktu produktu attīstību augošā tirgus apstākļos. Mūs attiecības izveidojušas vairāk, ka 10 gadu garumā, " turpina Järvensivu.

Birger OÜ arī pēc darījuma turpinās apkalpot savus klientus, un darījums neietekmēs attiecības, kas izveidojušas ar klientiem. Aleksei Männiste arī turpmāk vadīs kompāniju Birger OÜ.

"Es esmu patiesi lepns nosaukt sevi par daļu no kompānijas Fincumet Group. Esmu pārliecināts, kā šis nākamais solis mūsu sadarbībā sekmēs Birger izaugsmei un nostiprinās tās pozīcijas grupas ietvaros," pauda Männiste.

Prudentia Igaunijas biroja (iepriekš- Investment Agency) partneris Indrek Uudeküll konsultēja Fincumet Group iegādes darījuma ietvaros.

Fincumet Group Oy ir holdinga kompānija, kuras sastāvā ietilpst: Fincumet Container Oy, Lakeway Finance Oy and Birger OÜ. Fincumet Group ir somu ģimenes konrolētā kompānija, kas bāzējas Somijā (Ikaalinen).

Fincumet Container Oy ir vadošais huka konteineru piegādātājs Somijā. Tās preču klāstā ir arī dažāda tipa kravu konteineri, atkritumu konteineri, vides uzturēšanas risinājumi u.c. produkti. 2019. gadā kompānija pārdeva vairāk par 4 500 vienībām. Kompānijas ieņēmumi sastādīja ap 15 miljoniem eiro.

bottom of page